ينقع الرز ويترك جانبا، ونضع قدر به ماء وجميع البهارات الحب الي ان يغلي ثم نضع الدجاج الي ان ينضج ثم نقوم باستخراج الدجاج فقط وترك بقيه البهارات في الماء لنقوم بوضع الارز به الي ان ينضج نصف استواء وبعدها نصفيه من الماء ويترك جانبا في الجانب الثاني نقوم بتقطيع البصل الي جوانح طويله والثوم الي جوانح ايضا ثم نقوم بقليه بزيت الزيتون حتي ينضج ثوم نضع فوقه الدجاج ثم الخضروات المثلجه ثم الكزبره ثم البطاطا ويفضل قلي البطاطا قبل وضعه مع الخليط نضيف الكمون والفلفل الاسود والملح ويراعي ان يكون زيت كميه كافيه حتي لا يصبح ناشف واذا احتاج يمكن اضافه الزيت واذا حابين تضيفون ايضا الكزبره والفلفل الاسود والكمون حب يكون طعمه وااااااااااايد حلو ثم نقوم بوضع الارز اسفل القدر ثم الخليط بالنص ثم الرز ثم نرش الهيل المطحون والزعفران بدون نقعه يوضع بودر وصفار الزعفران ايضا ويغطي القدر جيدا بفوطه ثم القدر تقريبا لمده 20 الي 30 دقيقه علي نار هادئه ..
وبعدها قومي بخلط الارز والخليط مع بعض وضعيه في صحن كبير للتقديم ورشي عليه الصنوبر واللوز من الاعلي والبيض المسلوق ايضا... اللى يعمله يبقى يقوللي ايه الأخبااار وبالهنا والشفا...
sara fares مـشـرف
عدد المساهمات : 307 العمر : 35
موضوع: رد: طرقة عمل البيرياني الخميس 21 أكتوبر 2010, 10:55 pm
تسلم ايدك خلاص احنا قريب هنموت من الجوع بسبب المطبخ هنا
The rock مـشـرف
عدد المساهمات : 489 العمر : 39
موضوع: مش تقولى اتفضلوا الجمعة 22 أكتوبر 2010, 8:35 pm
مش تقولى اتفضلوا انت بخيلة ولا ايه
Alaa Aymen New Friend
عدد المساهمات : 37 العمر : 30
موضوع: رد: طرقة عمل البيرياني الإثنين 25 أكتوبر 2010, 12:13 pm
sara fares كتب:
تسلم ايدك خلاص احنا قريب هنموت من الجوع بسبب المطبخ هنا
ههههههههههههههه آه والله على رأيك يا سارة بس عارفة احنا كبنات يعني لو جربنا نعمل الحاجات دى موش هنموت من الجوع ولا حاجة ويسلملي مرورك يا قمر